19-12-2018, 07:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2018, 16:43 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(20-04-2018, 20:46)Daras napisał(a):Update(20-04-2018, 05:39)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): ...Przyznaję że widziałem go tylko i wyłącznie dlatego, że był to jedyny film wyświetlany w nowym kinie z ekranem LCD Samsunga, którego byłem ciekaw.
Czy mógłbyś napisać kilka słów o swoich wrażeniach? Oczywiście nie chodzi mi o fabułę filmu.
Daras.
Po obejrzeniu 3 różnych filmów w kinie Samsung LED, pomimo lepszego kontrastu LED, sercem byłem z kinem Dolby Vision HDR, ze względu na kolor.
Po seansie Aquamana, puchar przechodzi na konto kina Samsung LED. Nie mam dobrych zdjęć, bo te ukazujace HDR i fantastyczna reprodukcję koloru w mrocznych scenach, ze względu na dynamikę akcji, po prostu nie wyszły. W kilku, które podlinkowałem widać osiagany kontrast i szczegóły w highlightach (czyt chciałbym zeby było je widać na tych zdjęciach tak jak na ekranie). Polecam też filmik demo. Jakość podła, ale można ocenić różnicę potencjału, wobec kina z projektorem.
https://drive.google.com/folderview?id=12FaGzZeZSAnB6spCXQw4UFfqC4VMBjEt