06-01-2015, 09:55
(06-01-2015, 02:04)Mefisto napisał(a): Strona amazonu zawsze podaje region A dla wydań z USA - nie wiem, jak można się tym w ogóle sugerować (a i na okładkach często widnieje takie info z samej zasady, nie z faktu). W pierwszej lepszej recce miałbyś prawdziwe informacje o regionie. A edycja nie była nowa - po prostu serial dobiegł końca i wsadzono wszystkie sezony w opakowanie zbiorcze (także co najwyżej ten ostatni był "nowy"). Biorąc pod uwagę, że wszystkie poprzednie wydania wszystkich poprzednich sezonów w USA miały blokadę, to cudów się spodziewać nie należałoNo właśnie, widzisz. Było wydanie 2013, które na stronie amazonu miało notkę region A, które później zostało wyprzedane. Po jakimś roku wypuszczono to samo, z napisem "2014 edition", zawartość różniła się jednym przedmiotem, cała reszta była taka sama, ale zaciekawiło mnie, że jest on reklamowany jako Region Free na stronie amazonu. Jeszcze jak głupi napisałem do nich z zapytaniem, czy napewno set jest pozbawiony blokady i zapewnili mnie, ze tak (chociaz pewnie nie sprawdzili nawet - ale nie winie ich bo pewnie nie mieli jak). Zamówiłem w pre-orderze, recenzji nie było, blu-ray.com wszędzie miał untested. W tematach o tej edycji wypowiadali sie ludzie, ktorzy tez mieli nadzieje na to, ze nie ma blokady. Głupi ja myślałem, że skoro teraz reklamują to jako Region Free to wsadzili tam inne płyty
. Teraz wiem po prostu, żeby bardziej uważaćNo nic, chęć posiadania wygrała ze zdrowym myśleniem po prostu
End of storyCo do reklamacji to ja na nikogo nie naskakuję ani się nie spinam, bo przecież czym Ci ludzie z help center zawinili, żeby teraz zbierać lanie. Grzecznie napisałem o problemie, zaproponowano mi rozwiązanie, podziękowałem i tyle.