Nie wiem, czy jesteście świadomi, ale przeciętnego dystrybutorowi pewnie zaczyna się opłacać uzyskanie licencji i wydanie filmu na blu-ray przy cenie 79-99 zł dopiero przy sprzedaży rzędu 1 tysiąc egzemplarzy! Albo i trochę więcej...
Sądzę więc, że tytuły pokroju Memento, Donnie Darko czy Szybkich i martwych nie mają szans (niestety, bo sam bym się na nie z miejsca rzucił!)
Realne wydają mi się następujące pozycje:
1. Skazani na Shawshank
2. Zielona Mila
3. Forrest Gump
4. Szeregowiec Ryan
Nierealne, bo pewnie kupi 50-100 osób w skali kraju (bo z ręką na sercu kto by kupił po 79-99 zł od sztuki i nie czekał na przeceny?):
5. Nieśmiertelny,
6. Sok z żuka,
7. Królestwo Niebieskie (wersja reżyserska!),
8. Wodny świat,
9. Box Krzyk,
10. Box Koszmar z ulicy Wiązów,
11. 12 małp,
12. Głębia/Otchłań (The Abyss),
13. Terminator 2 (wersja reżyserska z dodatkami na osobnej płycie - wiem, że już wyszło w PL ale wydanie jest żenujące),
14. Szybcy i Martwi,
15. Donnie Darko,
16. Kruk (z Brandonem Lee)
17. Memento
Obawiam się jednak, że na owe filmy trzeba jednostkowej licencji i pewnie to już zabija nawet minimalną szansę ich wydania...
Bo pewnie dystrybutorzy kupują za grosze pakiety tytułów, a takie hity mają osobne ceny? Chyba, że się mylę?
Jeśli ktoś siedzi głębiej w tym to niech się odezwie!
Sądzę więc, że tytuły pokroju Memento, Donnie Darko czy Szybkich i martwych nie mają szans (niestety, bo sam bym się na nie z miejsca rzucił!)
Realne wydają mi się następujące pozycje:
1. Skazani na Shawshank
2. Zielona Mila
3. Forrest Gump
4. Szeregowiec Ryan
Nierealne, bo pewnie kupi 50-100 osób w skali kraju (bo z ręką na sercu kto by kupił po 79-99 zł od sztuki i nie czekał na przeceny?):
5. Nieśmiertelny,
6. Sok z żuka,
7. Królestwo Niebieskie (wersja reżyserska!),
8. Wodny świat,
9. Box Krzyk,
10. Box Koszmar z ulicy Wiązów,
11. 12 małp,
12. Głębia/Otchłań (The Abyss),
13. Terminator 2 (wersja reżyserska z dodatkami na osobnej płycie - wiem, że już wyszło w PL ale wydanie jest żenujące),
14. Szybcy i Martwi,
15. Donnie Darko,
16. Kruk (z Brandonem Lee)
17. Memento
Obawiam się jednak, że na owe filmy trzeba jednostkowej licencji i pewnie to już zabija nawet minimalną szansę ich wydania...
Bo pewnie dystrybutorzy kupują za grosze pakiety tytułów, a takie hity mają osobne ceny? Chyba, że się mylę?
Jeśli ktoś siedzi głębiej w tym to niech się odezwie!