04-01-2019, 04:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2019, 04:14 przez dakatri.drache.)
(03-01-2019, 11:08)Uatu_TheWatcher napisał(a): "IMAX" "IMAX real 3D" to najlepsza, najrzetelniej odtwarzająca realia filmu, technologia, którą obecnie używa się w kinach na świecie - wliczając w to obraz oraz dźwięk.Możliwe, że masz rację chociaż podobno sale Dolby mogą śmiało konkurować z IMAXem 2D. Co prawda rozmiar ekranu jest mniejszy ale mają HDR, oczywiście w postaci Dolby Vision i dźwięk Dolby Atmos, dwa projektory laserowe 4k i inne bajery. Nie znam dokładnej specyfikacji sal IMAXa i Dolby dlatego nie będę się więcej mądrzył

Co do tego dźwięku w IMAXie to no niestety.. Może jestem głuchy ale wciąż utrzymuję, że mnie nie urzekł. Dialogi brzmiały jakby wydobywały się z jakiegoś centralnego pierdziela. A może spaczyłem się przesadnie odkręconym subem w domu? W każdym razie dźwięk mi się nie podobał.
Nie twierdzę, że IMAX jest słaby ale dochodzę do wniosku że głównie mam chyba problem w projekcjami 3D. Niezależnie czy to IMAX czy zwykła sala 3D. Złudzenie głębi w okularach jakoś nie potrafi mi zrekompensować przyciemnionego obrazu, rozmycia całości przy szybkich ruchach kamery i mniejszej ilości widocznych detali (przynajmniej dla mnie). Na pewno wrócę jeszcze do IMAXa ale będzie to raczej seans 2D.
(03-01-2019, 11:08)Uatu_TheWatcher napisał(a): Gusta pozostają gustami, więc twoją opinię mimo wszystko szanuję.Dokładnie, szanujmy swoje opinie