06-01-2019, 13:10
@mierzwiak Przeczytaj uważnie, co napisałem. Wyraźnie dałem do zrozumienia, wyniki finansowe nie mówią nic o jakości filmu, o tym czy było dobry, czy nie.
Analogicznie. Wyniki finansowe Epizodu 9 nie będą odzwierciedlać tego, jaki to będzie film.
Nie każdy film musi mieś sequel. To po pierwsze.
Wielokrotnie filmy (i serie filmowe) pomimo klap finansowych były kontynuowane. Przykładowo - The Predator po Predators.
Blade Runner 2049 nie zabłysnął w box-office, a pomimo tego Pan Denis Villeneuve chyba już dostał "zielone światło" na realizację Diuny.
Wreszcie "The Force Awakens" finansowo poradziło sobie świetnie i dostaliśmy kontynuację, która się od niego kompletnie odcina.
Analogicznie. Wyniki finansowe Epizodu 9 nie będą odzwierciedlać tego, jaki to będzie film.
(06-01-2019, 12:55)Gieferg napisał(a): Jeśli nie oczekujesz kontynuacji, nie ma to znaczenia. Jeśli natomiast chcesz je zobaczyć, ma to znacznie kluczowe.
Film może sobie być genialny, a jesli zrobi klapę to sequela nie dostanie. Wyniki finansowe mogą też mieć znaczący wpływ na to, jak będzie wyglądął kolejny film o czym sam zresztą piszesz więc już nie wiem o co chodzi z tą gadką, że box office nie ma znaczenia...
Nie każdy film musi mieś sequel. To po pierwsze.
Wielokrotnie filmy (i serie filmowe) pomimo klap finansowych były kontynuowane. Przykładowo - The Predator po Predators.
Blade Runner 2049 nie zabłysnął w box-office, a pomimo tego Pan Denis Villeneuve chyba już dostał "zielone światło" na realizację Diuny.
Wreszcie "The Force Awakens" finansowo poradziło sobie świetnie i dostaliśmy kontynuację, która się od niego kompletnie odcina.
(06-01-2019, 12:55)Gieferg napisał(a): No popatrz, to dokładnie tak samo jak ze Star Warsami.Więc po co fani MCU robią takie porównania, skoro wiadomo, że są subiektywne?
niespotykanie spokojny człowiek