(27-01-2019, 18:46)Mefisto napisał(a): Dobra, Ulysses zaliczony...., tak zmontowane jest to fatalnie,
Również zaliczyłem seansik tej wersji i nie wiem może jest to wina że dawno nie widziałem kinówki i nie byłem w stanie od razu wyłapać tych wpadek montażowych. Na pewno ucierpiał lekko nalot na Atol bo wstawki niepotrzebnie spowalniają akcję, zwłaszcza moja ulubiona sekwencja z potężną muzyka zapowiadająca skok narciarzy wodnych jest kiepsko wpasowana przez co traci to powera jakiego nie brakuje w wersji kinowej, niechlujność montażową odczuwa się też podczas przemowy Enoli przewijającej się z Costnerem infiltrującym statek Smołkersów.Reszta zmian jak najbardziej na plus i jestem mega zdumiony, bo dodatkowe sekwencje w 95 % jakościowo nie odbiegają od scen doskonale znanych nam z wersji kinowej, wyraźny spadek jakości doświadczymy może przez dwie z czterdziestu dodanych minut. Brawa dla Arrow bo w tej kwestii spisali się na medal. Seans bardzo pozytywny i chyba raczej do wersji kinowej będę wracał z czystej ciekawości. Wracając jeszcze do kwestii wydania UHD to szczerze wątpię aby Ulysses cut trafiło na ten nośnik, chyba głownie ze względu na te dwie minuty średniego materiału który w masterze HDR / DV przyniósłby wiele kontrowersji.
PS. Małe info dla posiadaczy Oppo >> Na stronie napi projektu dostępne są napisy pl doskonale pasujące do tej wersji filmu.
Unboxing >> YouTube