31-01-2019, 13:32
Nie bronię, ale pisanie tego, że byś chciał nic nie zmieni. Za granicą większość sprzedawców , łącznie z prywatnymi wysyła rzeczy tego typu nierejestrowanymi, mam na myśli właśnie filmy, gry i tego typu podobne dobra. Skoro własnie Zavvi zrezygnowało z trackingowej wysyłki miało też ku temu powody,a to już jest niemały gigant. Dawniej można było wybierać już powyżej określonej kwoty rejestrowaną przesyłkę. Teraz tylko większe przedmioty tak wysyłają, nawet jak dorzucisz do tego kolekcjonerską edycję to tylko ona sama będzie wysłana rejestrowaną. Na pewno się to wiąże z tym, że nie czekają, aż zamówienie będzie razem w jednym miejscu tylko wysyłają wszystko oddzielnie i taka mają politykę. To co masz w Amazon drogo płatne czy Filmarena, w Zavvi masz standardem za free i mi to pasuje. Mają na stanie w magazynie blisko mnie, to nawet film dostaję w 2 dni, a tak bym czekał ileś tygodni, aż zbiorą wszystko razem jak właśnie w Amazon. Kupujesz w zasadzie od niedawna filmy więc wiele jeszcze nie widziałeś.