18-02-2019, 17:34
Myślę, że zakup filmu jak i każdej innej rzeczy od ubrania zaczynając, przez jedzenie a kończąc na aucie czy mieszkaniu to sprawa indywidualna. Dyskutując w takim temacie z góry skazujecie się na ocenianie innych. Tylko kwestia jak będziecie to oceniać. Ja osobiście nie lubię takich dyskusji bo sprowadza się to do przedstawiania własnego zdania i .. oczekiwania na co? Na tych co przyklasną bo akurat wasze kryteria i filmy pokryją się z ich targetem? Czy może czekać na tych którzy stwierdzą ,że to lipa co robię bo oni sobie tego nie wyobrażają?
Nie wiem czy warto najzwyczajniej dyskutować w ten sposób 
No ale jeśli mam napisać 2-3 zdania to z racji, że lubię kino wielokrotnie kupowałem film w ciemno. Nie tylko taki na którym nie byłem w kinie i koniecznie muszą zobaczyć ale ot po przeczytaniu opisu na opakowaniu czy dlatego, grał tam aktor/aktorka czy nakręcił reżyser którego/którą lubię. Spokojnie mogę nawet kupić film "dla przekonania" się czy dlatego, że ktoś mi polecił. Oczywiście cena musi być w ramach rozsądku w takich sytuacjach. Dla wielu osób takie coś wyda się zapewne czymś nienormalnym ale ja do filmów podchodzę tak jak do książek czy komiksów. Dla odmiany ja nie wyobrażam sobie kupować tylko to co znane i sprawdzone, żeby tylko czasem moja kolekcja nie ucierpiała na wyglądzie przez średnie tytuły
Dopóki miejsca mi nie braknie nie wprowadzam żadnych zasad zbierania
Nie wiem czy warto najzwyczajniej dyskutować w ten sposób 
No ale jeśli mam napisać 2-3 zdania to z racji, że lubię kino wielokrotnie kupowałem film w ciemno. Nie tylko taki na którym nie byłem w kinie i koniecznie muszą zobaczyć ale ot po przeczytaniu opisu na opakowaniu czy dlatego, grał tam aktor/aktorka czy nakręcił reżyser którego/którą lubię. Spokojnie mogę nawet kupić film "dla przekonania" się czy dlatego, że ktoś mi polecił. Oczywiście cena musi być w ramach rozsądku w takich sytuacjach. Dla wielu osób takie coś wyda się zapewne czymś nienormalnym ale ja do filmów podchodzę tak jak do książek czy komiksów. Dla odmiany ja nie wyobrażam sobie kupować tylko to co znane i sprawdzone, żeby tylko czasem moja kolekcja nie ucierpiała na wyglądzie przez średnie tytuły
Dopóki miejsca mi nie braknie nie wprowadzam żadnych zasad zbierania