19-03-2019, 15:38
(19-03-2019, 15:03)Wolfman napisał(a): Piszę o całkowicie pierwszych filmach jakie zobaczyłem w sklepach.Ja tak samo. Pierwszy był Warner. 10 tytułów. Potem kolejne kilkanaście. Ceny od 75zł do 85zł. Wszystkie w snapperach. Nadruk w języku angielskim. Przyklejona tylko szara naklejka z tytułem w języku polskim. Filmy można było kupić przykładowo w sklepach RTV sieci Euro RTV AGD (tam przykładowo zakpiony był mój pierwszy film na DVD - Epidemia).
W Łodzi był jeden świetny sklep z płytami DVD. Najpierw w DH Saspol, a potem przeniesiony do multipleksu silverscreen. Bardzo dobry wybór tytułow. Właścicel był miłosnikiem kina. Wystruj skelpu zankomity - licencjonowane repliki mieczy z Gwiezdnych Wojen, "czaszka" terminatora, miecz Frodo Baginsa. Zainstalowany porządny projektor (jeszcze CRT). Nawet używane Laser Dyski można było kupić...
Dla porównania, odtwarzacz DVD kosztował wtedy od 2500zł (jakiś thomson - klon Panasonica A300), do 3500zła za Panasonica A350 czy Poineera (chyba model 505)...
niespotykanie spokojny człowiek