(07-05-2019, 10:49)sebas napisał(a): Aktualnie ze streamerów najciekawiej prezentują się Zidoo X20 i Z10 oraz DuneHD Ultra/Pro/Max 4K. Wszystkie są zbudwoane na SoC od Realteka. Maja bardzo zbliżoną funkcjonalność. Dune HD ma drobną przewagę za sprawą "lepszych" licencji DRM do obsługi technologi niezbędnych dla Youtube i Netflixa w 4K.
Żaden z tych streamerów AFAIK nie obsługuje HDR10+ ani tym bardziej Dolby Vision i dlatego też ten chiński klon OPPO może być warty uwagi. Dokupujemy do tego za 200-300 zł napęd UHD do kompa, do tego darmowy MakeKMV do wykonania backupu płyty na dysk twardy i można działać
Pozostaje kwestia legalności i tego jak bardzo nam to przeszkadza bo ten player korzysta ze zjailbreakowanego firmware (poza firmware od OPPO można mu też zapodać firmware od Pioneera LX500, chociaż na forach piszą, że ta druga opcja nie jest zbyt stabilna).
Tymczasem mam nadzieję, że mój OPPO 203 będzie mi służył przez co najmniej 20 lat i nie będę musiał spoglądać na jakieś chińskie wynalazki...