(07-05-2019, 15:04)sebas napisał(a): Miłe by było jednak wsparcie dla odczytu oryginalnych płyt. Odpadł by proces kopiowania.
To byłoby idealne rozwiązanie, ale jak się nie ma co się lubi...

(07-05-2019, 15:04)sebas napisał(a): Zidoo i DuneHD wspierają obsługę pełnych kopii/klonów płyt BD (razem z menu)
Jest też pełna obsługa menu dla UHD BD ?
(07-05-2019, 15:04)sebas napisał(a): Z drugiej strony, Dolby Vision to nie jest coś, bez czego nie można żyć - dynamiczne mapowianie tonów w TV może ewentualnie coś tutaj pomóc.
Można i żyć bez jednej ręki... ale lepiej mieć obie

Dolby Vision to nie tylko dynamiczne metadane - u siebie w OPPO na stałe stosuję konwersję do DV treści HDR10 - zalety tego są wielorakie na moim OLED LG C7. Podawałem tutaj przykłady na kilku wybranych filmach, Ale fakt faktem, że nie znaczy to, że podobnie pozytywne efekty będą na każdym innym wyświetlaczu bo nie wszędzie implementacja Dolby Vision poszła w miarę bezboleśnie - mam na myśli głównie wyświetlacze Sony.
(07-05-2019, 15:04)sebas napisał(a): W internetach udało mi się doczytać, że Pioneer LX500 ma nawet ten sam napęd co Oppo 203. Jeżeli funkcje takie jak dodawanie zewnetrznych napisów z dysku pod USB są częścią SDK do tego SoCa od Media Teka ( i nie były zimplementowane wyłacznie przez programistów Oppo), to jest szansa, że może pojawią się w kolejnych aktualizacjach do Pioneerów. Te póki co mają dość skromną funkcjonalność względem Oppo, zwłaszcza w kwestii obsługi plików. Zadałem stosowne pytanie działowi "support" Pioneera. Zobaczymy co odpowiedzą...
Daj znać co odpowiedzą.
Nadchodzący Sony UBP-X800M2 ma mieć ponoć ten sam/podobny SoC MT co OPPO i Pioneer. I tutaj przychodzi mi do głowy inna myśl - gdyby tak się dało wgrać do niego firmware z OPPO i przy tym uzyskać tę samą funkcjonalność. Marzenia...