30-05-2019, 12:41
(29-05-2019, 21:12)Mierzwiak napisał(a): Tak, widać pójście w kierunku cyjanu / zieleni, ale wygląda to w przypadku B89 i BR o niebo lepiej niż na nowym BD, jest cholernie mrocznie i klimatycznie i co najważniejsze pasuje mi to do tych filmów. Nie mogę się doczekać!
A według mnie, Mefisto może je dodać do listy teali, które psują wygląd filmów. Jednym z elementów, które uwielbiałem w Batmanach 1989-1997 to, że każdy miał swoje charakterystyczne ubarwienie. . . i w żadnym z filmów nie był to teal. Warner poszedł z panującą modą, teraz wszystkie cztery wyglądają podobne kolorystycznie i to w ten niefajny sposób, jak właśnie dostosowane do siebie zielenią Matrix i sequele. W Burtonach widać to nawet bardziej, choć wydaje mi się, że w przypadku BR dałoby się to łatwo poprawić ustawieniami tv. Z kolei Blu-ray'e wydają się być trochę prześwietlone, widać to jak się porówna screeny z Jokerem z defilady - jedna z plastikowych świeczek na jego pojeździe traci szczegóły przez zbyt duży kontrast względem starego wydania.
Także ode mnie, podziękował. Ale jeśli niepotrzebne ci będą płyty z Foreverem i B&R, a nowy remaster na nich będzie miał wersje PL, to z chęcią odkupię, wiesz gdzie mnie szukać.