1) Widziałem podobne skany klatek T2, które pokazywały że korytarz w galerii handlowej rzeczywiście był zielonkawo oświetlony, aby jakiś czas później ktoś wrzucił inny skan i miał już inny kolor, bliższy wersji, która była na VHSach. Tak więc tego, skany to tylko skany, nie oddają w 100% jak wyglądały te filmy.
2) Akurat fragment z Batman Returns idealnie pokazuje, że tło za Keatonem zawsze było niebieskie, jak w starym wydaniu, nie turkusowe.
3) Nawet jeśli nowy remaster Batmana z 1989 jest bliższy wersji kinowej, to nie oznacza że jest to dobrze zrobione. Jeśli biel zmienia się w cyjan, coś jest ewidentnie nie tak (choć pewnie można to poprawić ustawieniami tv).
4) Nie biorę niczego za wzór, po prostu piszę, która wersja bardziej mi się podoba. Pisałem już wcześniej:
5) Zazdroszczę, że byłeś na pierwszym Batmanie w kinie, Mierzwiak!
EDIT:
Kolorystyka to i tak nie taki duży problem. Na blu, nowa wersja ma zbyt mocny kontrast, przez to giną szczegóły.
2) Akurat fragment z Batman Returns idealnie pokazuje, że tło za Keatonem zawsze było niebieskie, jak w starym wydaniu, nie turkusowe.
3) Nawet jeśli nowy remaster Batmana z 1989 jest bliższy wersji kinowej, to nie oznacza że jest to dobrze zrobione. Jeśli biel zmienia się w cyjan, coś jest ewidentnie nie tak (choć pewnie można to poprawić ustawieniami tv).
4) Nie biorę niczego za wzór, po prostu piszę, która wersja bardziej mi się podoba. Pisałem już wcześniej:
(28-05-2019, 11:51)Juby napisał(a): Nawet jeśli nowa kolorystyka bardziej odzwierciedla oryginalny wygląd filmu, to ja go oglądałem jedynie w telewizji / na DVD / na Blu-ray, i to wersja, którą oglądałem do tej pory będzie dla mnie tą właściwą.
5) Zazdroszczę, że byłeś na pierwszym Batmanie w kinie, Mierzwiak!

EDIT:
Kolorystyka to i tak nie taki duży problem. Na blu, nowa wersja ma zbyt mocny kontrast, przez to giną szczegóły.