28-06-2019, 20:14
Nie mam narzędzi ani umiejętności aby robić na kompie symulacje. Zdany jestem tylko na przemyślenia i informacje podane przez kolegów.
Sądziłem, że pytanie jest jednak zrozumiałe. Ale w sumie możemy je odpuścić na rzecz podobnego: czy w każdym przypadku przy AR 2.40:1 tych linii będzie 426 (oczywiście zachowując standard DVD)?
Tak, ja dopiero po czasie wychwyciłem kwestię kompresji i powiązanie tegoż z liniami. Tu nie mam wątpliwości.
(28-06-2019, 20:01)misfit napisał(a): Sorry, ale nie rozumiem pytania. Podaj na konkretnym przykładzie.
Sądziłem, że pytanie jest jednak zrozumiałe. Ale w sumie możemy je odpuścić na rzecz podobnego: czy w każdym przypadku przy AR 2.40:1 tych linii będzie 426 (oczywiście zachowując standard DVD)?
(28-06-2019, 20:01)misfit napisał(a): Krisowi jednak chodziło o kwestię kompresji obrazu na płycie w zależności od zastosowanego AR.
Tak, ja dopiero po czasie wychwyciłem kwestię kompresji i powiązanie tegoż z liniami. Tu nie mam wątpliwości.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.