06-07-2019, 13:02
(06-07-2019, 11:14)sebas napisał(a): (...)
W korespondencji z amazonami, w sprawie reklamacji , połowa każdego mejla to przepraszanie Klienta za zaistniała sytuację. Jak widać niektóre sklepy internetowe muszą się jeszcze sporo nauczyć...
Dzięki za ciekawy wpis. Jak najbardziej rozumiem Twoje odczucia. Jednak w tym wszystkim, jak sądzę, ważna jest wierność zdrowym zasadom. Jednak. Chwiejność i częste zmiany poglądów są domeną „czołowych przedstawicieli”, nie miłośników kina. Prawda?
Oczywiście widzę tę otaczającą mnie bylejakość. Ale czy muszę płynąć z takim nurtem? Odwieczne dylematy jaskrawo ukazano choćby w „Gwiezdnych wojnach”. W filmie widzimy charaktery „czarne i białe”, a my komuś kibicujemy. Z kimś się utożsamiamy. Tak funkcjonuje wolna wola, która jest immanentną cechą homo sapiens.
Zgoda Sebas – sporo sklepów / usługodawców musi się uczyć. Nieskromnie napiszę, że na polu walki z tandetą jestem dość aktywny. Trza coś robić. Załamywanie rąk nie rozwiąże problemów. Ale dość. Z uwagi na tematykę niniejszego forum oszczędzę kolegom mrożących krew w żyłach opowieści.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.