04-08-2019, 16:28
(04-08-2019, 09:29)sebas napisał(a): Kolega ma zdaje się jedno z tych wydań.
Mam to ostatnie z tym świecącym steelbookiem. Posiadałem wcześniej 3D/2D brytyjskie, obejrzałem 3D w okularach. W niczym mi nie przeszkadzało to co pisali na różnych forach, obraz był wypukły, troszkę inaczej się przedstawiał , aniżeli w innych filmach 3D ze standardowym 3D. O efektach przedmiotów wylatujących z ekranu można zapomnieć. Postanowili żulić na efektach 3D, a ja poprzestałem trzymać to wydanie po zakupie 4k z FA. Steelbook z Fa jest tym co chciałem mieć, czyli klasyk.
Nie jestem osobą, która ogląda po 100 ten sam film, bo w życiu krótkim są ciekawsze rzeczy do roboty, więc nie pamiętam koloru każdego laserka , czerni i padających cieni , oraz kolorów wybuchów. Pamiętam za to syf jakim uraczył mnie kino świat, do tego stopnia, że wyciągałem płytę i sprawdzałem czy oglądam bd i to na starym tv 55 cali. Koszmar, podobnie jak odpowiedniki z dvd. Brytyjskie 4k nie widziałem, miałem za to z Usa, jakiś różnic się nie dopatrzyłem chociaż na siłę nie próbowałem nic znaleźć. Mam przy sobie płytę 4k z T2 z Czech jak kogoś coś interesuje konkretnie to mogę sprawdzić. Podajcie, która scena mi w tym pomorze najlepiej Wiadomo, że zawsze może być lepiej, ale przez x lat nic nie zrobią, może dopiero po nowym formacie jak wyjdzie. Tyle lat nie mam zamiaru czekać, bo widać jak Cameron jest zaabsorbowany przy smerfach, Otchłani nie ma, Aliens w 4k również, nawet Avatara 1 choć tego ostatniego mi nie brakuje, bo to arcydzieło w 3D. O innych jego filmach nie wspomnę. Terminator 1 też bym chciał w 4k