29-08-2019, 08:27
Okej, dzięki za info (punkcik reputacji ode mnie). 
Filmy Burtona i tak już mam, a po porównaniu screenów, wolę starsze wersje (pierwszy Batman ma zbyt mocny kontrast przez co traci szczegóły w czerniach i bielach, a z BR z kolei za bardzo poszli w teal + do starszych wersji mam poprawione napisy i po kilku lektorów od kolegi
). Z kolei Batman Forever oraz Batman i Robin w remasterach wyglądają o niebo lepiej niż wersje z 2009, więc z automatu dodaję do listy zakupowej na wrzesień.
Czy dobrze rozumiem, że w polskich wydaniach UHD Batmanów Burtona również dołączono stare płyty Blu-ray?
Wtedy jedynym sposobem zdobycia remasterów jest odkupienie ich od kogoś, kto filmy kupił za granicą.

Filmy Burtona i tak już mam, a po porównaniu screenów, wolę starsze wersje (pierwszy Batman ma zbyt mocny kontrast przez co traci szczegóły w czerniach i bielach, a z BR z kolei za bardzo poszli w teal + do starszych wersji mam poprawione napisy i po kilku lektorów od kolegi
). Z kolei Batman Forever oraz Batman i Robin w remasterach wyglądają o niebo lepiej niż wersje z 2009, więc z automatu dodaję do listy zakupowej na wrzesień.Czy dobrze rozumiem, że w polskich wydaniach UHD Batmanów Burtona również dołączono stare płyty Blu-ray?
Wtedy jedynym sposobem zdobycia remasterów jest odkupienie ich od kogoś, kto filmy kupił za granicą.