12-10-2019, 19:12
Oj Wolfie, żadne bogate kraje. Ceny jak to ceny w sklepach stacjonarnych, podobnie wysokie co i u konkurencji. Nie o to chodzi. Chodzi o zmierzch wielkopowierzchniowych sklepów z RTV/AGD. Od tego sie odchodzi. Do tego MM przegrały walke jeszcze na dwóch płaszczyznach u nas. Spóznienie ze stroną internetową, która dodatkowo siermiężnie działa, no i odpuszczenie małych miejscowości, którego nie przegapiła konkurencja i na tym zbudowała swoją siłę. Ale jak mówię, w dobie internetu, utrzymywanie wielkich powierzchni traci sens. Do tego klienci z dużym portfelem coraz częściej chcą czuć się wyjątkowi, uciekają do miejsc, głównie w sieci, które oferują produkt, którego nie będzie miał nikt inny. Tego nie zapewnia sieciówki, a przeciętny Kowalski szuka marketowych produktów taniej w necie.
Byłem ostatnio gościnnie w Gdańsku i odwiedziłem MM w Gdańsku Oliwie. Przebudowa. Ucieszyłem się, bo liczyłem z tego powodu na jakieś przeceny winyli, ale obyło sie bez szału. Ciekawsze jednego było to, że zmniejszają go o połowę
Byłem ostatnio gościnnie w Gdańsku i odwiedziłem MM w Gdańsku Oliwie. Przebudowa. Ucieszyłem się, bo liczyłem z tego powodu na jakieś przeceny winyli, ale obyło sie bez szału. Ciekawsze jednego było to, że zmniejszają go o połowę