09-12-2019, 17:49
(09-12-2019, 16:26)Gieferg napisał(a): Ok, ale są też tacy co nawet gdy ceny są podobne z zasady kupują za granicą, albo kupują tam bo przecież polskie wydania na pewno są wykastrowane/wybrakowane - nawet kiedy nie są. I parę takich komentarzy można znaleźć pod tym artykułem - np. gościu opisuje sytuacją tyczącą się głównie wydań DVD Imperiala sprzed przeszło dekady jako powód dla którego teraz nie kupuje polskich wydań.
Miałem ostatnio sytuację gdzie chciałem zamówić sobie coś z dvdmax.pl z dostawą do paczkomatu. Na ich stronce nie działała prawidłowo mapka inpostu (pokazywały się jedynie paczkomaty z północno-zachodniej części kraju). Testowałem na 2-óch komputerach i kilku różnych przeglądarkach. Po wejściu na stronę inpostu mapka działała prawidłowo (tylko na stronie sklepu działała źle). Napisałem do sklepu z info o problemie, a oni że nikt im nie zgłaszał problemu i żebym się bujał. Wiem, że to bardziej podejście sklepu niż dystrybutora, ale to jeden z przypadków dlaczego nie kupuję zazwyczaj w Polsce. Klient to dla nich śmieć i tylko dupę im zawraca. Druga sprawa to jak wchodzę sobie na np. amazon to lecę z listy co mnie interesuje. Kupuję na raz w jednym miejscu. Paczka przyjdzie jedna lub max 2. W Polsce musiałbym się bujać między kilkoma sklepami i płacić kilka razy za wysyłkę. Paczek było by więcej i ogólnie więcej zachodu z tym wszystkim. O cenie nie wspomnę.
LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5