10-12-2019, 13:50
(10-12-2019, 13:34)sebas napisał(a): Jakoś z DVD kosztującego dawniej po 120zł za płytke udało się zrobić produkt kosztujacy 10-20zł. Dlaczego nie udało się tego z BD?Jak to się nie udało? Za 10 zł czy 20 zł to niby jaki film na DVD kupisz? Może nowość? Wolne żarty. Masz taką samą sytuacje bo stare BD możesz kupić właśnie za 10-20 zł a nowe wychodzą po 60-70 zł czy max 80zł. Nowe DVD wychodzą u nas po 30-40 zł a nie za 10-20 zł.
(10-12-2019, 13:34)sebas napisał(a): A porównywałeś liczbę mieszkańców Polski z liczbą mieszkańców w UK, Niemczech, Francji czy Włoszech. Czy sprzedaż jest tam proporcjonalnie do liczby mieszkańców większa?Sugerujesz, że nie jest? Mieszkałem w UK przez pare lat i wiem jak ludzie tam kupują i jakie ilośći. Prosze podaj mi zatem gdzie jest gorzej ze sprzedażą niż u nas i gdzie to niby ludzie mniej kupują
(10-12-2019, 13:34)sebas napisał(a): Nie moge jednak kupić o polskiego dystrybutora, czegoś czego On nie oferuje. Ty natomiast usilnie pomijasz ten fakt.Wcale nie, wiele razy tu pisałem o filmach które nie zostały wydane u nas na BD. Są to jednak pozycje które pewnie nie znalazły by mega wielu odbiorców a to po raz kolejny przekłada się na ... sprzedaż.
Skoro w Czechach wydają to chyba logiczne, że im się to opłaca. A pytanie o to czy w Czechach lepiej zarabiają pozostawię bez odpowiedzi. Przecież możecie otworzyć sobie swoją firmę i zająć się dystrybucją skoro to jest taki dochodowy biznes i tylu klientów czeka na zakupy. Zrobicie lepsze ceny niż za granicą albo takie same skoro to wszystko jest tak banalne i oczywiste?