(27-12-2019, 15:27)Ethan napisał(a): Tylko zwróć uwagę, że te 200zł niekoniecznie musi Ci zadziałać, bo regionalizacja... ze względu na to, że najlepsze wydania pochodzą z Korei czy Japonii.UHD nie ma regionalizacji a jeżeli to jest blu ray to kupienie np.: oppo 203 w wersji region free rozwiązuje wszelkie problemy związane z regionalizacją - inwestujesz tylko raz i możesz sobie kupować/odtwarzać co tylko zechcesz nawet z Papui Nowej Gwinei przez kilkanaście najbliższych lat.
(27-12-2019, 15:33)KaMario napisał(a): No ale jak np wyda się te 200 pln na 10 plastików, to będzie się miało 10 różnych filmów, a jedno wydanie limitowane, to nadal jeden film.Jedni idą w ilość a drudzy w jakość
(27-12-2019, 15:33)KaMario napisał(a): Nie obrażam się za plastiki , a jedynie obrusza mnie trochę takie nazwijmy to "wytykanie" niższości plastików nad wydaniami kolekcjonerskimi.Najpierw coś wyjaśnię: pisząc plastiki odnosiłem się do najbardziej pospolitych, powszechnych, często najtanszych, najbardziej dostępnych wariantów wydania danego filmu. Niekoniecznie musi to być plastik ale z pewnością jest to wydanie najbardziej powszechne, szeroko dostępne i zazwyczaj o dużym nakładzie.
(27-12-2019, 15:33)KaMario napisał(a): Wiadomo, że są fajniejsze pod każdym względem, ale czy te mniej fajne trzeba od razu tak bardzo krytykować?Z powodow podanych powyżej, plastiki (a raczej "plastiki") są po prostu niewiele warte. Innymi słowami: coś co ląduje w koszu w MM za 20pln wraz z upływem czasu tylko traci na wartości. Już nie wspomnę o tym, że wartość kolekcjonerska takiego przedmiotu jest praktycznie zerowa.
Moje aukcje na OLX