No to tutaj dochodzi jeszcze kwestia oglądania przez VOD jako alternatywę. Ja np. nie oglądam filmów w streamingu i pierwszy kontakt z filmami, których nie widziałem mam tylko przez wydania na płytach. I ponieważ filmów nie widziałem, a mam specyficzny gust to jeszcze nie wiem czy mi się spodobają. Filmy staram się oceniać samemu (mam specjalny arkusz gdzie mam skatalogowaną kolekcję i oceny) i dopiero na koniec porównuję np. czy moja ocena pokrywa się z IMDB lub Rotten Tomatoes. Czasem jak jest duża rozbieżność w ocenie to sprawdzam recenzje u lubionych krytyków, żeby dowiedzieć się gdzie powstały tak duże różnice w odbiorze.
Więc podsumowując mimo, że kupuję dużo filmów często w niskich cenach nie uważam tego za jakąś ujmę czy bycie gorszym. Niedawno ktoś napisał komentarz, który został pochwalony że jak ma ochotę obejrzeć film to jedzie do MM bierze film z półki i wraca do domu go obejrzeć. To u mnie jest podobnie tylko nie jeżdżę po sklepach, a zamawiam sobie filmy przez neta. Mam długą listę filmów do kupienia i sprawdzenia i jak pojawia się okazja (promocja na zavvi czy amazonie) to wiem, że taniej będzie mi to kupić w większych ilościach bo i tak z czasem te filmy trafią do kolekcji.
Więc podsumowując mimo, że kupuję dużo filmów często w niskich cenach nie uważam tego za jakąś ujmę czy bycie gorszym. Niedawno ktoś napisał komentarz, który został pochwalony że jak ma ochotę obejrzeć film to jedzie do MM bierze film z półki i wraca do domu go obejrzeć. To u mnie jest podobnie tylko nie jeżdżę po sklepach, a zamawiam sobie filmy przez neta. Mam długą listę filmów do kupienia i sprawdzenia i jak pojawia się okazja (promocja na zavvi czy amazonie) to wiem, że taniej będzie mi to kupić w większych ilościach bo i tak z czasem te filmy trafią do kolekcji.
LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5