06-03-2020, 11:37
Dzięki za pozytywne przyjęcie 
Hehe, rozumiem, bo sam myślałem nad poukładaniem kolekcji gatunkami i wewnątrz gatunków alfabetycznie, ale na tę chwilę jest za mała, żeby się tak bawić. Może jak kolekcja się rozwinie, to pomyślę nad posegregowaniem filmów jak w wypożyczalni a la AVGN James Rolfe
Z drugiej strony nie mam dedykowanego pomieszczenia, więc nie chcę też robić z salonu mancave/nerd roomu (w pozytywnym tego słowa znaczeniu).

Staram się projektować cover pod estetykę filmu i np Strażnicy galaktyki dostaną bardziej kolorowy i komiksowy cover niż np Mad Max czy Revenge.
Mnie to aż tak bardzo nie razi, ale w sumie cały czas myślę nad ujednoliceniem tytułów (z naciskiem na angielskie) tak, żeby alfabetycznie filmy z tej samej serii stały obok siebie (casus Jurassic World i Park Jurajski albo właśnie Star Wars/Gwiezdne Wojny).
Aktualnie czekam na paczkę z zooma z 3 kolejnymi tytułami UHD, ale jak czytałem w innym wątku, to będę musiał być cierpliwy

(05-03-2020, 16:30)Gieferg napisał(a): PS> Układ alfabetyczny na półkach - drgawek dostaję, gdy próbuje oglądać tak poustawianą kolekcję ,
Hehe, rozumiem, bo sam myślałem nad poukładaniem kolekcji gatunkami i wewnątrz gatunków alfabetycznie, ale na tę chwilę jest za mała, żeby się tak bawić. Może jak kolekcja się rozwinie, to pomyślę nad posegregowaniem filmów jak w wypożyczalni a la AVGN James Rolfe
Z drugiej strony nie mam dedykowanego pomieszczenia, więc nie chcę też robić z salonu mancave/nerd roomu (w pozytywnym tego słowa znaczeniu).(05-03-2020, 19:18)Nfsfan83 napisał(a): Ja też poprawiam okładki... najczęściej na takie w stylu VHSHa! Dobre! Fajny nostalgiczny vibe lat 80/90 bije z takiej okładki

Staram się projektować cover pod estetykę filmu i np Strażnicy galaktyki dostaną bardziej kolorowy i komiksowy cover niż np Mad Max czy Revenge.
(05-03-2020, 19:47)HAL 9000 napisał(a): mnie ściska jak widzę nasze okładki typu GWIEZDNE WOJNY zamiast STAR WARS.
Mnie to aż tak bardzo nie razi, ale w sumie cały czas myślę nad ujednoliceniem tytułów (z naciskiem na angielskie) tak, żeby alfabetycznie filmy z tej samej serii stały obok siebie (casus Jurassic World i Park Jurajski albo właśnie Star Wars/Gwiezdne Wojny).
Aktualnie czekam na paczkę z zooma z 3 kolejnymi tytułami UHD, ale jak czytałem w innym wątku, to będę musiał być cierpliwy
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820