(18-03-2020, 21:07)Wolfman napisał(a): Przyszłości nie pokazali, bo brakło kasy jak widać na ten projekt,Kasy mieli jak lodu a przyszłość pokazywali w filmie nawet kilka razy tyle, że na niej się nie koncentrowali.
Moim zdaniem za dużo tych efektów a za mało fabularnej logiki. Mam wrażenie, że wręcz uciekali od myślenia byleby zapełnić film epickimi scenami akcji. Z ciekawości zajrzałem kto odpowiadał za scenariusz i szczerze mówiąc nie są to jacyś przypadkowi ludzie ani nowicjusze a doświadczeni storytellerzy z Davidem S. Goyerem na czele. Może to właśnie w tym tkwi problem: gdzie kucharek sześć...
Przekombinowali.(19-03-2020, 00:00)Dziel napisał(a): Historię przedstawioną w Dark Fate mogli przecież spokojnie nakręcić za max $100 mln i wtedy na pewno nie byłoby takiej klapy finansowej.Przypominam, że legendarnego T1 nakręcili za niecałe 10mln$. Wiem, że to było dawno ale w dzisiejszych czasach też da się wycisnąć maximum z małego budżetu żeby uzyskać świetne sci-fi: Ex Machina - 15mln$, Ulepszenie - 3mln$, Moon - 5mln$.
(19-03-2020, 00:00)Dziel napisał(a): Myślałem, że będzie to w końcu godne uzupełnienie trylogii ale bez Camerona nie ma już na to co liczyć.Zacytuję ci coś odnośnie DF: As producer, Cameron was involved in pre-production and script work, and also provided his input on the project.". Byłem przekonany, że Cameron zadba o swoje "dziecko" i będzie gwarantem jakości. Srogo się zawiodłem

(19-03-2020, 00:00)Dziel napisał(a): Jest o niebo lepszy od tej parodii zwanej Genesis
(19-03-2020, 02:41)Szczepan600 napisał(a): to jednak stanowi sensowną odsłonę serii, która nie pozostawia posmaku taniochy Genesis.
(19-03-2020, 02:41)Szczepan600 napisał(a): Jak dla mnie po DF widać tylko jak skrajnie zły był GDF jest najgorszą odsłoną serii i jest cała lata świetlne za Genisys. Nie rozumiem jak można tego nie dostrzegać. Film był współfinansowany przez studio z Chin, połowa obsady to jacyś nieznani meksykańce a większość scen było kręconych na terenie Meksyku i Węgier ale to G ma posmak taniochy? LOL
Wisienka na torcie: "Hamilton said the film's script was the first one that she did not fully understand, because of the large amount of action."
Moje aukcje na OLX