19-03-2020, 15:05
(19-03-2020, 13:54)Glaeken napisał(a): Powstały 4 zupełnie różne sequele spełniające w/w kryteria i nadal ci mało?Nie no stary, mam nadzieję, że to sarkazm

Salvation próbowało czegoś nowego, to fakt, szkoda jedynie, że brakło nieco talentu reżyserskiego, żeby dać temu 8/10

Cała reszta core ma ten sam (cofamy się w czasie, żeby uratować szefa rebeliantów), tylko z wierzchu kosmetyka (cofniemy się w czasie dalej/bliżej/do innej linii czasowej, chłopaka zamienimy na dziewczynkę, Terminatora zrobimy mix poprzednich, dodamy badass granny&grandpa i obsypiemy toną CGI)

(19-03-2020, 14:06)Gieferg napisał(a): Akurat ten jest w porządkuCo kto lubi

Dla mnie to była już nekrofilia. 3/4 filmu to meksykańska telenowela, a ostatni akt to ostry (i fajnie zrealizowany) gore, w dodatku zhiperbolizowany do granic absurdu (no bo jak nie parskać śmiechem, kiedy banditos wpadają do wilczego dołu, nadziewają się na pręty zbrojeniowe, a papa Rambo wywala w nich jeszcze cały magazynek Ak47. Tak dla pewności, jakby któryś jednak przeżył
).(19-03-2020, 14:06)Gieferg napisał(a): Z kolei Prometeusz i Covenant to poziom Salvation, głupoty, które przynajmniej dobrze wyglądają i mają niezły klimat.Tu pełna zgoda - oba dobrze wyglądają z tym, że dla mnie Prometeusz jeszcze tak do momentu pierwszego spotkania z wężoglistą był całkiem spójny i mnie intrygował. Niestety od tego momentu zaczęła się równia pochyła scenariusza, a ostatni akt mimo, że efektowny, to idiotyczny.
Coventant był taki od samego początku (pani pilot/medyk (?) - odwala slapstickową komedię i w ciągu dosłownie minuty poślizguje się na krwi, przytrzaskuje sobie nogę drzwiami i strzela w butle z gazem kasując cały statek
). A już szczytem była scena "elo, kapitanie, jestem dziwnym androidem, na obcej planecie, na której nigdy nie było ludzi, ale zaufaj mi i cho ze mną do tej ciemnej piwnicy i zajrzyj sobie w to dziwne obślizgłe jajo. - A, jasne, nie ma sprawy"
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820