Cytat: Ale dopiero po ich śmierci stał się ważny.Jeśli Skynet wie, jakie jest znaczenie Connora, to dla niego jest ważny tak samo bez względu na to, czy kolesie z łodzi podwodnej żyją czy nie, bo wie, że to on poprowadzi ludzi do zwycięstwa, więc trzeba go wyeliminować.
Cytat:Connora miał zabić uśpiony robot - szpieg i na to skynet mocno liczył.No i to jest głupota. Zwabia go do bazy w której ma trzech terminatorów - dlaczego nie umieści tam 100 terminatorów, chociaż mógłby?
Bo tak sobie scenarzysta-niedorozwój wymyślił.
Cytat:ta baza wabikWabikiem na ludzi to był sygnał rzekomo wyłączający maszyny, a wabikiem na Connora - Reese.
W tej bazie startowała linia produkcyjna T-800, a John ją wysadził w powietrze nie tak dla jaj, tylko dlatego że była WAŻNA.
A skoro była ważna, to powinna być dobrze strzeżona.
To są głupoty, które jestem w stanie ignorować tylko dlatego, że ze względu na samo wykonanie od strony audiowizualnej na film się przyjemnie patrzy - casus Prometeusza, głupie, ale ładne.
Cytat:Samo usuniecie connora wiele nie dalo jak wiemy z DFRozmawiamy o logice scenariusza filmu, który powstał dekadę wcześniej.
W dupie mam DF i nic co się tam wydarzyło nie jest dla mnie żadnym argumentem w jakiejkolwiek sprawie.