(08-04-2020, 17:44)misfit napisał(a): raktycznie projektor kurzy się u mnie bezużyteczny.
Nie chcesz mi go podarować ? , zamontuje sobie w piwnicy
Tymczasem 778 godzin na trybie eco wypalone, dla tej optomy mam przewidziane 10 tys godzin więc luz. Wczoraj odświeżyłem sobie na wielkim ekranie Cop Car z Kevinem Baconem ( świetny niskobudżetowy thriller z pomysłem, jakby ktoś jeszcze nie widział ) i potwierdza się zasada, że jeśli chodzi o jakość projekcji to wszystko zależy od transferu i techniki w jakiej został nakręcony film. Przecierałem wielokrotnie oczy ze zdumienia wczoraj jak ten film świetnie wygląda. Dużo dała zmiana zasłon na kompletnie zaciemniające trzy okna i tę maskująca jasne drzwi salonu. Gdyby nie biały sufit można by nazwać ten salon jaskinią do oglądania. Podtrzymuje moje zdanie na temat oglądania filmów w domowym zaciszu tzn warto mieć dwie opcje TV i Projektor, bo oba urządzenia dodają niepowtarzalnych wrażeń z seansu. W moim przypadku jak na razie to projektor stanowi 90 % wszystkich seansów od prawie dwóch lat, zwłaszcza że dopasowałem pod niego odpowiednio warunki. Moim drugim kaprysem jest zaopatrzenie się w takie coś:![[Obrazek: fotel-kinowy-hall-of-fame-czarny.jpg]](https://zona-design.pl/29127-large_default/fotel-kinowy-hall-of-fame-czarny.jpg)
Przy obecnej sytuacji w jakiej się znajdujemy na Świece to marzenie ściętej głowy... niestety.
Unboxing >> YouTube