12-04-2020, 19:22
(12-04-2020, 18:57)JVC 4K napisał(a): W salce kinowej jest CXUHD ale jak już wspominałem miałem problem z konfiguracją jakości 4K po prostu nie byłem zadowolony i na czas testu przeniosłem Oppo 203 z innego pokoju po prostu aby sprawdzić czy wina leży po stronie Cambridge ale wychodzi na to że nie i tylko chyba ja nie odróżniam jakości UHD od FHD, albo projektor na tyle dobrze skaluje obraz FHD do UHD że nie mogę tego odróżnić w końcu ta seria urządzeń jest wyposażona w natywne 4K a jak wiadomo taki panel radzi sobie lepiej z podbijanim rozdzielczość z niższej do wyższej w końcu nie jest to e-shift.Mało z krzesła nie spadłem. Czyli kupiłeś sobie projektor za około 30000zł, ze wsparciem HDR i sądzisz, że różnica pomiędzy FHD, a UHD to jedynie kwestia rozdzielczości, którą to Twój projektor dzięki "dobremu skalowaniu" niweluje? Zważywszy na liczbę tytułów UHD jaką dysponujesz i liczbę tytułów UHD, które Twoim zdaniem wyglądają gorzej niż wersja na zwykłym BD, zaryzykuję stwierdzenie, że HDR na tym Twoim JVC to jeszcze nie zadziałał.
niespotykanie spokojny człowiek