Cytat:cda.pl mi styknie, oglądam filmy na laptopie/telefonie
Standardowe podejście. Słyszę to samo od 90% osób, z którymi rozmawiam o filmach, z pozostałych 10 % większość ogląda Netflixa lub telewizję.
Osobiście znam JEDNĄ osobę, które okazjonalnie (raz na rok) kupi jakiś film na Blu-ray jak jest w promocji (no, raz niedawno kupił nowość). Reszta albo ściąga albo CDA, albo Netflix itp. Żeby ktoś miał na półce więcej niż kilka/kilkanaście filmów na DVD to zresztą też coś, z czym się daaaawno nie zetknąłem.
Nie wydaje mi się, żeby były jakiekolwiek szanse, żeby coś z tym zrobić.
Cytat:Znakomita większość moich bliższych i dalszych znajomych nie ma pasji rozumianej jako hobby, które pielęgnują w wolnych chwilach, doglądają, pucują, emocjonują się, przeżywają, pogłębiają na jej temat wiedzę, uczą się etc.
jeden znajomy ma rybki, inny praktycznie żyje rowerem i piłką nożną (w sensie - kibic), do tego stopnia, że od półtora roku nie udało się z nim spoktać bo każdy weekend albo na rowerze albo na meczu, no i jeden (ten wyżej wspomniany) interesuje się filmem w stopniu, który można nazwać pasją, ale kupować woli książki.
Cytat:góry,Z ciekawości - w przypadku gór co jest ślizganiem się po powierzchni, a co pasją?
Jakby co ten temat - http://forum.filmozercy.com/watek-gory - będzie lepszym miejscem na odpowiedź.
PS. córka postrzega to, że mamy na półkach kilkaset filmów jako coś totalnie wyjątkowego, czego nie widziała nigdzie indziej.