(29-04-2020, 10:11)pearlzfan napisał(a): Także mentalnie po prostu większość społeczeństwa nie jest nauczona by dążyć do perfekcji i zadowala się produktem przeciętnym (nawet jeśli stać ich na odpowiedni sprzęt/zakup gadżetów typu film na BD). Tyczy się to też pokolenia 20-30 latków, bo i tutaj spotykam się z podobną argumentacją (cda.pl mi styknie, oglądam filmy na laptopie/telefonie).Hasło pewnej reklamy głosi: "skoro nie widzisz różnicy to po co przepłacać?"
Koledzy z korpo IT nie podzielają Twojej pasji do jakości video co nie oznacza, że nie mają innej pasji. Może wydają w kółko krocie na naprawy, tuning i odpicowywanie swojego BMW kupionego 30 lat temu co z kolei dla takich jak ja jest głupotą. Dla jednego BMW jest pasją a dla drugiego niepotrzebne wydawanie kasy i czasu. Jest też kwestia priorytetów finansowych: posiadanie filmu X na płycie UHD nie jest niezbędne (tym bardziej jeżeli masz wykupioną alternatywę w postaci np.: tego samego filmu na vod).(29-04-2020, 10:11)pearlzfan napisał(a): Jak można wymagać jakiegokolwiek dążenia do wysokich standardów w czymś, co nie jest jego konikiem od kogoś, kto tych standardów nie osiąga nawet w dziedzinie, o której mówi, że ją lubi - bo wielu mam znajomych, którzy to opowiadają czego to oni nie robią/czym to się nie zajmują - rowery, góry, podróże, muzyka, gry wideo - ale jak zaczniesz drążyć, to się okazuje, że to wszystko to jest takie ślizganie się po powierzchni.Bo może ich na to zwyczajnie nie stać - materialnie lub czasowo nie wyrabiają więc zadowalają się tym co mają pod ręką - lub zwyczajnie nie mają dostępu do informacji do której ty masz. Może popisują się wiedza której zwyczajnie nie posiadają albo uważają się za autorytet w dziedzinie której nie rozumieją... jednym słowem: pozerstwo. Ale bardziej prawdopodobne jest to, że pojęcie wysokiego standardu dla każdego człowieka jest inne. Jeden pogłębia wiedze do granic swoich możliwości (po przeskoczeniu poprzeczki ustawia ją na wyższy poziom by i ten przeskoczyć) z kolei druga osoba rezygnuje (no przecież przeskoczyłem to osiągnąłem cel lub dalej nie dam rady). Zazwyczaj ci pierwsi osiągają taką biegłość lub posiadają taką wiedzę, że zbijają niezłą kapustę jako bloggerzy/vloggerzy/freelancerzy/doradcy/autorzy... a żeby było zabawniej ci drudzy im płacą za tą wiedzę

(29-04-2020, 13:45)Nfsfan83 napisał(a): i tym chyba dochodzimy, że VOD to nigdy nie będzie kolekcjonowanie.Nigdy nie twierdziłem inaczej.
Moje aukcje na OLX