13-05-2020, 17:47
(30-01-2020, 07:18)djgromo napisał(a): Od siebie polecam ten film. Zaczyna się podobnie do tego co teraz dzieje się na świecie. Na plus to, że twórcy na poważnie podeszli do tematu i wszystkie aspekty naukowe, procedury, ramy czasowe konsultowali z naukowcami znającymi się na rzeczy. Oglądałem go z pół roku temu i od obejrzenia zacząłem częściej myć ręce + bałem się dotknąć poręczy w autobusie przez jakiś tydzień czasu
A ja wręcz przeciwnie. Kilka dni temu obejrzałem na Netfliksie. Zaczynało się całkiem ciekawie i było sporo nawiązań do tego co aktualnie dzieje się Polsce/na świecie, jednak później, tak po ok. 30% oglądania film robi się po prostu nudny. Nie wiem, może to wrażenie takie, bo niedawno skończyłem oglądać "Breaking Bad" i zaraz potem był Contagion - Epidemia strachu. Może to przez to taka niska moja ocena. IMDB też zbyt wysoko jednak go nie oceniło, ale już nie raz się zdarzało, że ocena na IMDB była poniżej 7 a film mi się jednak bardzo podobał. No nie tym razem i mogę się w 100% zgodzić z oceną IMDB. Film po prostu przeciętny, jakich wiele.
Pozdrawiam
kocurek7