(27-07-2020, 20:33)Daras napisał(a): 2. Czy nadal spisują dane z dowodu osobistego? Ze trzy lata temu trafiłem na hotel, w którym odstąpiono od obowiązku meldunkowego.Przez ostatnie pare lat bylem w wielu hotelach tak w kraju jak i zagranica i ani razu nie poproszono mnie o dowod osobisty (ktorego zreszta i tak nie posiadam). Zagranica zawsze paszport zalatwia sprawe (poza UE to wrecz obligatoryjny dokument), w kraju roznie - paszport lub nic

(27-07-2020, 20:33)Daras napisał(a): 1. Na czym w dużym skrócie polegają obostrzenia w hotelach?Wlasnie jestem w hotelu i moge ci powiedziec jak obostrzenia wygladaja tutaj zanim Pred odpowie:
Tabliczki, ostrzezenia o koronawirusowym regulaminie (jak np. dystans 2m) co krok, obsluga hotelu majaca bezposredni kontakt z klientami (recepcjonistki, room service, panie sprzatajace itd.) nosi maseczki, obsluga dezynfekuje krzesla i stoliki po kazdym gosciu po kazdym posilku. Po chwili na stoliku laduje tabliczka z napisem "zdezynfekowano". Pelno ustawionych w roznych miejscach plynow dezynfekujacych.
Goście generalnie tez sie stosuja procz noszenia maseczek - zachowuja dystans, czesto dezynfekuja rece.
Na moje oko jest ok. Przynajmniej w tym hotelu.
Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka
Moje aukcje na OLX