02-10-2020, 17:37
Nie będę specjalnie bronić tego wydania "Siedmiu samurajów", bo ma ono trochę różnych niedostatków, ale jednak wydawnictwa BFI jako takiego będę bronić, bo mają dużo porządnych i ciekawych wydań. Wprawdzie zdarzają się im jakieś kiksy z kompresją albo właśnie z niedostatecznej jakości materiałami źródłowymi, ale komu się nie zdarzają.
A wolę, żeby wydali dany film z nieco słabszego mastera, niż żeby w ogóle nie było żadnego wydania tego filmu.
Chociaż w tym konkretnym wypadku jeśli ktoś może sobie pozwolić na zdobycie Criteriona, to jest to lepsze rozwiązanie. Z drugiej strony ja za cenę owego Criteriona zakupiłem wspomniany pakiet z BFI z pięcioma filmami, więc mamy wybór.
Myślę, że warto w tym momencie skończyć offtop albo przenieść te kilka postów do innego tematu.
A wolę, żeby wydali dany film z nieco słabszego mastera, niż żeby w ogóle nie było żadnego wydania tego filmu. Chociaż w tym konkretnym wypadku jeśli ktoś może sobie pozwolić na zdobycie Criteriona, to jest to lepsze rozwiązanie. Z drugiej strony ja za cenę owego Criteriona zakupiłem wspomniany pakiet z BFI z pięcioma filmami, więc mamy wybór.

Myślę, że warto w tym momencie skończyć offtop albo przenieść te kilka postów do innego tematu.