Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 Dalej »

Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz

Opcje tematu
Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 396
Reputacja: 31

14-02-2021, 20:00
Jeśli o mnie chodzi, pomijając nieciekawe przypadki (powtórki wynikające z zakupienia najpierw pojedynczego wydania, a potem boxu z tym samym filmem oraz upgrady z DVD, których i tak nie było dużo, bo niemal od razu po rozpoczęciu zbierania nawróciłem się na BD Smile ) to trzy filmy mam w dwóch różnych wersjach:

Narodziny narodu Griffitha - najpierw zakupiłem wersję od Eureki (ma ładniejszą okładkę Wink ), ale potem zreflektowałem się, że jednak wersja BFI ma o wiele lepszą jakość obrazu - cierpi jednak na nieładne makrobloki w niektórych miejscach, więc żadne z tych wydań nie jest doskonałe. Obydwa mają też różne soundtracki. Smile Obydwa niezłe, ale ten w BFI ponoć oryginalny, więc w tej kwestii to wydanie również ma przewagę.
Garsoniera Wildera - najpierw po taniości wydanie MGM, a potem upgrade od Arrow - również po taniości, w przecenie, ale obraz jednak znacznie lepszy.
Playtime Tatiego - to najciekawszy przypadek, bo obydwie wersje są zdecydowanie warte uwagi. Pierwszą kupiłem od BFI, ponieważ dołączona była płyta DVD, a wówczas jeszcze nie miałem sprzętu do BD i nie byłem jeszcze zdecydowany, czy się na niego przerzucać. Druga wersja pochodzi z boxu StudioCanal. Ta druga wersja to nowsza rekonstrukcja, do której użyto bodajże oryginalnego negatywu 65 mm, ma też cieplejsze, bardziej żółto-pomarańczowe barwy i dźwięk 3.0. Wersja BFI jest bardziej niebieskawa, starsza, z jakiegoś tam internegatywu, ma dźwięk mono, ale za to w dwóch wersjach - francuskiej i "międzynarodowej", takiej z większą ilością angielskiego. Przyznam, że bardzo lubię obydwie "odsłony" tego filmu, gdybym miał wybierać, to chyba jednak wybrałbym tę nowszą, bardziej szczegółową, ale cieszę się, że mam obydwie. Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu

Wiadomości w tym wątku
Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Gieferg - 13-09-2014, 11:23
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - meaner - 13-09-2014, 14:57
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Szczepan600 - 13-09-2014, 16:28
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Gieferg - 13-09-2014, 17:37
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Szczepan600 - 14-09-2014, 01:40
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Marioo - 15-09-2014, 19:42
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Szczepan600 - 15-09-2014, 20:05
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - delakha - 16-09-2014, 06:07
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Marioo - 16-09-2014, 11:52
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Gieferg - 16-09-2014, 11:55
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Danus - 08-10-2014, 22:03
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Mefisto - 14-02-2021, 16:16
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - misfit - 14-02-2021, 17:47
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - pearlzfan - 14-02-2021, 17:53
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - Pan Anatol - 14-02-2021, 20:00
RE: Double dip - czyli kupuję ten sam film jeszcze raz - paniron - 14-02-2021, 20:08

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku