Takie tam uzupełnienie z amazon.pl. Box X-Menów wziąłem, bo kosztował 24zł, więc przymknąłem oko na te dwa crapy o Wolverinie. Całość to ładne, zgrabne wydanie, każdy film na osobnej płycie, solidny box i 4 ultra slimy, które mieszczą po 2 płyty (Days... jest 2D i 3D). Slimy mają dwie okładki - z przodu i z tyłu - a opisy są widoczne od środka.
Na razie odświeżyłem pierwszych X-Menów i musze przyznać, że całkiem godnie zniósł upływ czasu. Jasne, że CGI trąci myszką (tak samo jak makeup Sabretootha, który wygląda jakby się urwał z jakiejś bieda sztuki teatralnej Pięknej i bestii dla dzieci
), ale poza tym ogląda się bardzo przyjemnie - transfer jest świetny, dźwięk surround daje radę (scena, kiedy prof X mówi telepatycznie do Logana w korytarzach szkoły robi wrażenie - szepty profesora słychać z różnych stron z różnym natężeniem), a i reżyseria i scenariusz także trzymają dobry poziom.
Snow White and The Huntsman wziąłem po obejrzeniu na Netfliksie. Olewałem ten film długi czas a tu się okazało, że to bardzo fajnie opowiedziana i zrealizowana opowieść. Production value i ogólny design bardzo przypadł mi do gustu (był taki LOTRowy), do tego dobra muzyka i magnetyczna Charlize. Jestem ciekaw drugiej części.
Żaden film nie ma napisów PL.
Na razie odświeżyłem pierwszych X-Menów i musze przyznać, że całkiem godnie zniósł upływ czasu. Jasne, że CGI trąci myszką (tak samo jak makeup Sabretootha, który wygląda jakby się urwał z jakiejś bieda sztuki teatralnej Pięknej i bestii dla dzieci
), ale poza tym ogląda się bardzo przyjemnie - transfer jest świetny, dźwięk surround daje radę (scena, kiedy prof X mówi telepatycznie do Logana w korytarzach szkoły robi wrażenie - szepty profesora słychać z różnych stron z różnym natężeniem), a i reżyseria i scenariusz także trzymają dobry poziom.Snow White and The Huntsman wziąłem po obejrzeniu na Netfliksie. Olewałem ten film długi czas a tu się okazało, że to bardzo fajnie opowiedziana i zrealizowana opowieść. Production value i ogólny design bardzo przypadł mi do gustu (był taki LOTRowy), do tego dobra muzyka i magnetyczna Charlize. Jestem ciekaw drugiej części.
Żaden film nie ma napisów PL.
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000