(03-04-2015, 21:26)Haqu napisał(a): Na razie tylko Ty tutaj jesteś zdenerwowany. Zadzwonić z przyczyną anulowania? Dobre sobie. Otrzymałeś informację o tym, że zamówienie nie może zostać zrealizowane no i szkoda, ale nie ma co się obrażać na sklep tylko zaakceptować, to że tym razem nie udało się perfidnie wykorzystać pomyłki na stronieJa zdenerwowany nie jestem, ale stwierdzenie Montany "Byłeś w sklepie? Mieli film na pułkach? Moze nie zrealizowali twojego zamówienia bo ten sklep w którym zamawiałeś juz nie posiada tego filmu" to było kierowane rozumiem chyba do mnie ??!!
Widzę zdziwienie niektórych, że mieli do mnie zadzwonić z informacją dlaczego anulowali. Otóż po anulowaniu (które dostałem na maila info tylko że anulowano) wykonałem telefon na infolinie (naturalna rzecz) dlaczego anulowali koleś szuka szuka mówi dziwne ale nie ma takiej informacji, powiedziano mi że skontaktuje się ze mną ta osoba co anulowała zamówienie niestety nikt nie zadzwonił. Dostałem za to już 2 mail o anulowaniu który nic nie wyjaśnia po za tym że po raz 2 anulowali to samo zamówienie ?? (1-szy dostałem podobny że anulowano zamówienie).
Swoją drogą widać nic ich to nie nauczyło, bo rano Saturn miał Oferte specjalną na Thor 2 w wersji 2d za 39,99 teraz już 49,99 oni tak co kilka godzin tymi cenami machają ??