04-04-2015, 15:11
(04-04-2015, 14:26)Szczepan600 napisał(a): Ja tam jeszcze przed wyczyszczeniem pospamuję... Płacz nic nie da (trzeba przejść przez etapy radzenia sobie ze stratą ;-)), ale uważam wszelkie interwencje w sklepie czy u rzecznika praw konsumenta itp. akcje, za jak najbardziej na miejscu. Sklepy internetowe poczynają sobie jak chcą i tylko skończony osioł uzna to za fair w stosunku do konsumenta, lub będzie ich bronił. Wiem, świat nie jest sprawiedliwy, ale to nie znaczy, że nawet tak w trywialnej kwestii jak tańszy zakup filmu trzeba odpuszczać.
To i ja jeszcze swoje dorzucę

W sprawie anulowanych zamówień nigdzie nie piszę, nie dzwonię bo rozumiem, że każdy ma prawo do pomyłki.
Można mnie nazwać naiwniakiem, ale naprawdę żywię nadzieję, że jeśli mi, odpukać, przydarzy się pomyłka i np. wystawię na allegro aukcję za 1 zł z opcją kup teraz, zamiast licytację, albo machnę się z przecinkiem i wystawię produkt z ceną 100 zł zamiast 1000 zł to druga osoba okaże zrozumienie.
Co innego jeśli takie akcje zdarzają się jakiemuś sklepowi nagminnie - wtedy jak najbardziej rozumiem rozgoryczenie.
Swego czasu w Merlinie miałem taką sytuację gdzie Bourne'a chyba trzeci raz mi anulowali w krótkim okresie czasu (nie jakaś super promocja, normalna cena obecna w zagranicznych sklepach) to nie wytrzymałem i napisałem do nich o usunięcie mojego konta aby mnie więcej nie korciło do zakupów w ich sklepie i od tamtego czasu moja noga u nich nie postała.