25-06-2021, 14:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 14:48 przez lovelybones.)
(25-06-2021, 09:27)Mierzwiak napisał(a): Polskie (AVC) i brytyjskie (MPEG-2) wydania mają tę samą kolorystykę i kadrowanie, a co za tym idzie można użyć screenów z wydania brytyjskiego dla stwierdzenia czy nowa płytka od Filmostrady to remaster 4K czy nie.
Prościej ująć się tego nie da. Ani bitrate obrazu, ani tym bardziej dźwięk nie mają z tym nic wspólnego. Zniknij łaskawie z tego tematu (i przy okazji z forum) bo póki co nic co napisałeś nie ma związku z tym czego tyczy się rozmowa, no chyba że chcesz udowodnić że nie mam racji i wkleisz zestawienie screenów z wydania UK i PL udowadniając że oba posiadają różną kolorystykę. Be my guest.
Dalej nie rozumiesz o czym piszę. Po chińsku mam do ciebie pisać? Polskie i brytyjskie wydania są inne. Czego nie rozumiesz? Po co dajesz porównanie z innego wydania?
Kończąc temat, w którym miejscu napisałem że wydanie Filmostrady może być nowym remasterem? Sam sobie coś odpowiadasz, zmyślasz, żeby później obrażać? Uczepiłeś się tej kolorystyki jak rzep psiego ogona, a ja nawet o niej nie wspomniałem.
(25-06-2021, 13:49)Gieferg napisał(a): Było napisane normalnie i nie dotarło. Koleś nie czyta ze zrozumieniem i to jest niestety faktKolejny nierozumny. Poproś jakiegoś lektora, może jak ci przeczyta to zrozumiesz.