Cytat:Skoro bierzesz z punktu A przestaw do punktu B (bo tak to tłumaczysz) i podem dajesz w programie przestaw to jest to automat. Statyczne ujęcia=ok, dynamiczne=porażka.
Czyli żeby nie był automat wg twojego rozumienia, powinienem ręcznie ustawić każdą z powiedzmy 100 klatek danego ujęcia, nawet jeśli odpowiednie dla nich ustawienie jest takie samo? A jeśli ustawiam powiedzmy pierwszą klatkę na wysokości X, a ujęcie wymaga żeby klatka nr 100 była na pozycji Y i potrzebuję płynnego przejścia od X do Y to twoim zdaniem mam każdą jedną klatkę ustawić ręcznie na pozycjach pośrednich, bo jak pierwsza i ostatnią ustawię ręcznie i program zrobi płynne przejście od X do Y to juz będzie automat? A jeśli ustawię ręcznie pozycję dla 15 kluczowych dla danego dynamicznego ujęcia klatek (czyli punkt A,B,C,D,E,F,G,H,I,J itd.), a reszta to będą automatyczne płynne przejścia między nimi to też będzie automat?
No ok, w takim razie jadę z automatu wszystko jak leci bo nikt przy zdrowych zmysłach nie robi tego inaczej.
Cytat:Problem jest to, że Ty kadruje ponownie to co zostało już skadrowane. Co innego gdybyś miał pełny kadr i z tego wykadrował sobie, a Ty kadruesz już wykadrowane ujęcie.Oczywiste, tylko co to ma do rzeczy?
Cytat:Skoro coś zostało zarejestrowane z myślą o 4:3 niech takie pozostanie w końcu każdy telewizor bez problemu poradzi sobie z 4:3.Rozmawiam o tym, jak to należy właściwie zrobić, a nie o tym CZY to należy robić. Robię bo mi się tak podoba i mam ochotę. Ale mogę to zrobić jak należy, albo spieprzyć po całości (np zniekształcając obraz poprzez ściśnięcie jak taki jeden proponował
).Cytat:Janosik? Kupiłem zagraniczne wydanie bo polskie 16:9 wygląda źle,jakie polskie?
Też kupiłem wydanie w 4:3. No i?
Janosik jak dla mnie ma być w 4:3 i kropka, ale już np Ligę Sprawiedliwości Snydera chcę mieć możliwość obejrzeć sobie w takim AR jak jego poprzednie filmy z tej serii, bo uważam, że jest bardziej odpowiednie dla tego filmu. Ta sama sytuacja z Avengers. \
I przy okazji wytnę sobie sceny, których oglądać nie mam ochoty

Cytat: TY - niestety czarno na białym widać że NIE.
No niestety nie. Może je w końcu przedstawisz?