(25-06-2021, 14:46)lovelybones napisał(a): Po chińsku mam do ciebie pisać?是.
Cytat:Polskie i brytyjskie wydania są inne.Tak, mają inny kodek i bitrate ale TO SAMO KADROWANIE I KOLORYSTYKĘ dzięki czemu jeśli nowa płytka od Filmostrady - o co pytał Juby - oparta jest na remasterze 4K, to KaMario który ją nabył może poznać to porównując ją ze screenami z wydania brytyjskiego. Jeśli film wygląda tak samo jak w wydaniu z UK, to znaczy że Filmostrada wydała stary transfer. (Który raz to piszę? Piąty?)
Cytat:Czego nie rozumiesz?Ja wszystko rozumiem, to ty zadałeś mi w tym temacie już kilkanaście pytań i coś mi mówi że to nie koniec.
Cytat:Po co dajesz porównanie z innego wydania?Po to żeby KaMario zobaczył sobie jak wygląda stary transfer a jak remaster, i na tej podstawie stwierdził która wersja jest w nowym wydaniu od Filmostrady które kupił a co próbował stwierdzić w swoim poście.
Cytat:Kończąc temat, w którym miejscu napisałem że wydanie Filmostrady może być nowym remasterem?W żadnym.
Pytał o to Juby, odpisał mu KaMario, a ja dałem mu wskazówkę jak może się ostatecznie upewnić. Wszystko było OK dopóki nie odezwałeś się niepytany i nie przyczepiłeś do tego co napisałem, nie proponując przy tym żadnego alternatywnego rozwiązania / argumentu / sensownej wypowiedzi.
Cytat:Sam sobie coś odpowiadaszPóki co odpowiadam tylko osobie która już trzykrotnie spytała mnie po co wkleiłem porównanie screenów ze starego wydania brytyjskiego i remastera z USA i mimo dostania odpowiedzi (wielokrotnie) dalej tego nie rozumie.
Cytat:zmyślaszJedyne zmyślone rzeczy w tym temacie pochodzą od ciebie i dotyczą tego, że polskie wydanie M:I w AVC nie ma takiej samej kolorystyki jak wydanie z UK w MPEG-2 (gdzie screeny na dowód?) oraz tego, że urodziła mnie maciora.
Cytat:żeby później obrażać?https://forum.filmozercy.com/watek-mission-impossible-seria?pid=82182#pid82182

Cytat:Uczepiłeś się tej kolorystyki jak rzep psiego ogona, a ja nawet o niej nie wspomniałem.Bo nie wspomniałeś, ja wspomniałem w swoim oryginalnym poście...
https://forum.filmozercy.com/watek-mission-impossible-seria?pid=82172#pid82172
...a że już drugi dzień nie rozumiesz o co w nim chodziło i ciągle o to pytasz, nie mam wyjścia i muszę tłumaczyć.
Więc kto tu się czego uczepił?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K