(25-06-2021, 16:00)lovelybones napisał(a): Użycie chociażby jednego nowego parametru oznacza nowy transfer.Jeśli czytasz recenzje to powinieneś wiedzieć w jakim kontekście używa się tego słowa i że nie zawsze ma ono tylko to jedno znaczenie. Ja użyłem tego, które odnosi się do źródła na którym oparte jest wydanie, a to w przypadku M:I jest takie samo dla wydań z UK i PL.
Powtarzam: co za różnica jaki jest kodek i bitrate skoro POD WZGLĘDEM KOLORYSTYKI oba wydania są identyczne? Rozmowa nie dotyczyła zastosowanych kodeków (choć KaMario słusznie wspomniał, że stare polskie wydanie miało AVC) tylko tego jak odróżnić czy nowe wydanie od Filmostrady zawiera stary, czy odrestaurowany obraz.
Cytat:Jak można mówić, że inny kodek i bitrate nie mają nic do transferu?Mają bardzo dużo, ale nie w tym konkretnym przypadku gdy a) źródłem jest ten sam studyjny master filmu (a przynajmniej jego cydrowa wersja opracowana na potrzeby DVD / Blu-ray; pierwsze Mission pochodzi z czasów sprzed DI) b) oba wydania mają taką samą kolorystykę i tylko ją rozpatrujemy, a nie również pozostałe parametry obrazu.
Cytat:Jesteś w stanie zrozumieć, że wydanie MI polskie i brytyjskie to są całkowicie inne wydania?A ty jesteś w stanie zrozumieć że mimo innego kodeka pod względem kolorystyki są TAKIE SAME?
Wciąż czekam aż wkleisz screeny i ostatecznie udowodnisz mi że się mylę. Jeśli wydanie PL wygląda KOLORYSTYCZNIE inaczej niż UK i przez to KaMario nie mógłby za pomocą zestawienia screenów które wkleiłem poznać co jest na płycie wydanej przez Filmostradę, to bardzo chętnie przyznam się do błędu.
Cytat:Po co dajesz porównanie wydania z innym transferem?Po co po raz czwarty pytasz o coś co już zostało ci wytłumaczone?
Cytat:Poproszę małpko o cytat.Proszę bardzo, twoje odpowiedzi na moje powtarzane wielokrotnie stwierdzenie że wydania UK i PL mają taką samą kolorystykę:
(25-06-2021, 08:54)lovelybones napisał(a): My mamy inne wydanie BD niż UK.
(25-06-2021, 14:46)lovelybones napisał(a): Polskie i brytyjskie wydania są inne. Czego nie rozumiesz? Po co dajesz porównanie z innego wydania?I najświeższe z tego samego posta, już raz wyżej wklejone, mój faworyt:
(25-06-2021, 16:00)lovelybones napisał(a): Jesteś w stanie zrozumieć, że wydanie MI polskie i brytyjskie to są całkowicie inne wydania?Całkowicie inne. Czyli kolorystyką też się różnią.
Screeny poproszę, w przeciwnym razie nawet nie próbuj odpisywać.
---
No proszę, okazało się że screenshotcomparison przyszło z pomocą:
https://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=14720
Różnica w kolorach między MPEG-2 i AVC? Żadna.
Dziękuję, do widzenia.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K