10-07-2021, 22:46
(10-07-2021, 18:03)sebas napisał(a): Zakładasz, że już wszystko co ciekawe obejrzałeś i masz już na półce? Popatrz na Kolekcje innych Forumowiczów, a może znajdziesz dobre kino o którego istnieniu nanwet nie wiedziałeśMożliwe, choć znam na tyle swój smak filmowy, że z filmów, które widziałem (a wg filmwebu jest tego 2330 i pewnie drugie tyle, o których zapomniałem, że widziałem) te, które bardzo cenię i lubię mam już w kolekcji. Wychodzę z założenia, że skoro film nie wyrył mi się w pamięci na lata, to nie jest warty wydania na niego kasy. Oczywiście, jest wiele starych filmów, do których mam sentyment (bo widzialem za dzieciaka w tv/na VHS), ale nie uważam, żeby mi się na tyle podobały / nie są na tyle dobre (wg mojej oceny
, żeby wydać na nie - wg moich standardów - niemałą kasę (np. Seagal, filmy Van Damme'a, Miami Vice czy Speed). No, chyba, że ich ceny będą tak atrakcyjne jak za box M:I - 10 zł za film? Dla mnie maksymalna cena za film, do którego z różnych względów mam sentyment, ale nie przekracza oceny 5/10 (żeby nie było, Speed oceniam troszkę wyżej
)Mam też zasadę, że do kolekcji mają trafiać filmy z moją oceną min 7/10. Obecnie statsy są niezłe, bo mam tylko 47 filmów z oceną poniżej 7 (z czego 30 ma 6/10) na 626.
Także obecnie głównie zasilać kolekcję będą z rzadka nowości i wybrane upgrejdy. Chyba prędzej czy później taki los spotka każdego kolekcjonera. Who knows? ¯\_(ツ)_/¯
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820