22-08-2021, 07:22
Chwilę po tym, jak użytkownik @Lukop podał przykładową wiadomość do empik.com, wysmażyłem podobną w sprawie mojego anulowanego zamówienia. Otrzymałem taką odpowiedź na maila:
Odpisałem im, że nic mnie to nie obchodzi, bo dają sobie (wg regulaminu) aż 7 dni na potwierdzenie zamówienia i w tym czasie powinni sprawdzać dostępność egzemplarzy, a że potwierdzili mi zamówienie po 65 minutach, a potem nie mogli czegoś doszukać, to już nie mój problem. Zaproponowałem, aby mi podarowali kartę podarunkową na zakupy w wysokości 51,95 zł (wartość mojego zamówienia), albo wysłali to, co udało się skompletować przed anulacją. Odpowiedź przyszła późno i był to mail z generatora maili o przeprosinach w wyniku błędu i darmowym dostępie do empik music na 30 dni.
Drugie zamówienie dla młodszego brata wciąż wisi. Mam w nim 18 Bondów na Blu-ray, 17 skompletowanych w piątek do 14:00, Licencja na zabijanie ciągle czeka na kompletację. Jeśli anulują mi całość ze względu na brak jednego na 18 filmów, walczę dalej (screen-shot już zrobiony). Robię sobie nadzieję, że chcą zarobić te 250 zł i wyślą 17, skoro dochodzi do takich sytuacji:
Cytat:Dzień dobry,
dziękuję za kontakt w sprawie zamówienia nr xxxxxxxxxxxxx.
Uprzejmie informuję, że stany magazynowe ulegają ciągłym zmianom. O kolejności realizacji zamówień na produkty z naszej oferty decyduje czas złożenia zamówienia przez Klienta. Jeśli posiadamy mały nakład konkretnego produktu i zostanie złożonych wiele zamówień w tym samym czasie, system nie zawsze jest w stanie przetworzyć wszystko natychmiastowo.
Próbowaliśmy w związku z tym pozyskać kolejny egzemplarz, jednak otrzymaliśmy w końcu ostateczną odpowiedź od dostawcy, że produkt jest już niedostępny.
W związku z powyższym byliśmy zmuszeni anulować produkty z zamówienia.
Najmocniej przepraszam za zaistniałą sytuację. Wyrażam nadzieję, że nie powtórzy się w przyszłości.
W przypadku dodatkowych pytań, zapraszam do kontaktu. Chętnie pomogę.
Pozdrawiam
Michał Łazarczyk
Centrum Wsparcia Klienta
Odpisałem im, że nic mnie to nie obchodzi, bo dają sobie (wg regulaminu) aż 7 dni na potwierdzenie zamówienia i w tym czasie powinni sprawdzać dostępność egzemplarzy, a że potwierdzili mi zamówienie po 65 minutach, a potem nie mogli czegoś doszukać, to już nie mój problem. Zaproponowałem, aby mi podarowali kartę podarunkową na zakupy w wysokości 51,95 zł (wartość mojego zamówienia), albo wysłali to, co udało się skompletować przed anulacją. Odpowiedź przyszła późno i był to mail z generatora maili o przeprosinach w wyniku błędu i darmowym dostępie do empik music na 30 dni.

Drugie zamówienie dla młodszego brata wciąż wisi. Mam w nim 18 Bondów na Blu-ray, 17 skompletowanych w piątek do 14:00, Licencja na zabijanie ciągle czeka na kompletację. Jeśli anulują mi całość ze względu na brak jednego na 18 filmów, walczę dalej (screen-shot już zrobiony). Robię sobie nadzieję, że chcą zarobić te 250 zł i wyślą 17, skoro dochodzi do takich sytuacji:
(20-08-2021, 23:40)chucky napisał(a): U mnie bluray Tenet już w drodze - wysłane inpostem. Dunkierka i dwa Bondy 4K anulowane. Wszystko było w jednym zamówieniu.
(21-08-2021, 16:17)vandel napisał(a): Może to ma coś wspólnego z stanami w sklepach stacjonarnych czy coś podobnego. Mi wysłali filmy a na pewno nie byłem 1 przy kupnieNews o "promocji" na stronie był ok. 16:00, więc myślę że byłeś jednym z pierwszych. Stan w sklepach stacjonarnych nie ma związku z empik.com, to dwa oddzielne byty.