Zasadnicza kwestia: nie wyobrażam sobie, by mając porównanie ze scenami IMAX (których z drugiej nie należy też przeceniać: w kinie owszem, wyglądają fenomenalnie, ale już na Blu-ray nie są wcale lepsze od najlepszych wydań filmów kręconych choćby i na 35mm albo cyfrowych) nie widzieć, jak brzydki, nienaturalnie wyostrzony (to tak apropos rzekomego zwracania uwagi na ostrość obrazu) i przefiltrowany jest to film. Wyobraźcie sobie teraz, jak ten crap musiał wyglądać na ogromnym ekranie 
Na screenie który zalinkowałem Joker ma obrzydliwą obwódkę po lewej stronie, wokół ramienia, tam gdzie ciemny kolor jego marynarki kontrastuje z jasnym tłem.
Nie nazwałbym tego co dzieje się na obrazie TDKa ziarnem, ziarno tak nie wygląda.

Na screenie który zalinkowałem Joker ma obrzydliwą obwódkę po lewej stronie, wokół ramienia, tam gdzie ciemny kolor jego marynarki kontrastuje z jasnym tłem.
Nie nazwałbym tego co dzieje się na obrazie TDKa ziarnem, ziarno tak nie wygląda.
(13-04-2015, 12:54)MiMiK napisał(a): Memento, Zodiac, Przemineło z wiatrem, Insomnia, Północ północny zachód, Pewnego razu w Ameryce, Bez przebaczenia z 92, GoodFellas, Gorączka trochę by się więcej znalazło bo wydania JPN filmów warnera znacznie odbiegają (na korzyść) od wydań amerykańskichPomijam już, że Zodiak jest filmem kręconym cyfrą i wszystkie wydania oparte są na tym samym masterze, ale mylisz remaster (czytaj: ponowny skan taśmy itd) z wydaniem z mniejszą kompresją (większy bitrate) czy innym kodekiem.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K