13-04-2015, 16:04
Cytat:Zresztą mniejsza z tym, nie mogę wręcz pojąć tego jak można nie widzieć tego całego gówna jakie się wylewa z ekranu podczas oglądania TDK. Zwyczajnie nie ogarniam Smile Widziałem transfery skopane na różne sposoby (Rush, Predator UHE) , albo filmy, które po prostu słabo wyglądają (Point Break), ale TDK zwyczajnie wypala oczy.A czy ja piszę że jest taki rewelacyjny ?? Nie, więc proszę mi nie wmawiać czegoś czego NIE powiedziałem.
Cytat:Memento... eee... porównujesz wydanie Sony i Lionsgate kiedy pytałem o wydania Warnera.Capsaholic nie dodał źródła Warner Bros Edition bo .... jest to wydanie jakbyś nie wiedział tak naprawdę 10th Anniversary Special Edition od Lionsgate więc czy to błąd to nie wiem, aczkolwiek fakt 1-sze wydanie nie jest Warnera dopiero ostatnie powielił Warner zwracam honor.
Cytat:Nowy, porządny skan daje taki skok jakości w kwestii detali czy strukturze ziarna, że naprawdę łatwo go odróżnić od zwykłego reenkodowaniaJesteś tego pewien na 100%?? Fargo Remastered (wiem nie Warner) vs US wersja, tak dużo wniosła poza "łagodniejszym" obrazem? Takiego skoku jakości nie użyczymy a nawet można rzec, że w ciemnych scenach tych detali jest jeszcze mniej http://www.caps-a-holic.com/hd_vergleiche/multi_comparison.php?art=part&x=419&y=461&action=1&image=0&hd_multiID=1602&cap1=35884&cap2=35882&disc1=3868&disc2=3870&lossless=#vergleich stąd też tak "ciepło" ta wersja nie została przyjęta
Cytat:Pisałeś o remasterach Warnera, i Gieferg i ja myślałem, że masz na myśli wydania Warnera poprawione w stosunku do poprzedniego, a nie wyglądające inaczej w porównaniu z tymi wydanymi przez dystrybutorów w innych krajach.a czy Te wydania które pokazałem nie są wydaniami poprawionymi ?? zmiana tonacji barwnej kolorów, dodawanie filtrów, kadrowanie to nie poprawianie filmu ?? To co to jest ?? Czy to się nazywa 25th Anniversary Edition czy Remastered oczekuje tego samego poprawienia jakości obrazu w stosunku do będącej na rynku wersji. Każde wydanie to kompromis to fakt ale nie można mówić że wydanie tego samego w innym państwie to nie jest wersja poprawiona, wiadomo może to nie być remastered co nie znaczy że w innym państwie nie poprawią tego co w US sknocili