(10-09-2021, 15:39)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Której tabelki? Masz na mysli tabelki z oficjalnego reportu?
Napisalem wyraźnie, ze moja tabelka jest wydumana, a jedynie użylem prawdziwych liczb zgonow pacjentow w wieku +80.
Mam na myśli Twoją tabelkę - niewiele mi się tam zgadza, z liczbą osób 80+, procentową ilością zaszczepionych wśród seniorów i liczbą zgonów zaszczepionych pacjentów włącznie. 1119 to jest ogólna liczba ofiar w 80+, w tym również z niezaszczepionymi i tymi tylko po jednej dawce.
(10-09-2021, 15:39)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): zobacz że proporcje pozostana zblizone, ponieważ nie zmienia się metodologia i w tej kategorii umiera wielokrotnie wiecej pacjetów zaszczepionych, niż niezaszczepionych. Negujesz to?
Nie neguję. Raz jeszcze wklejam artykuł tłumaczący dlaczego tak się dzieje -> click.
(10-09-2021, 15:39)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Spójrz na strone 11, Liczby za omawiany okres są niższe. Nie mniej jednak, z diagramu można wywnioskować, że poziom zaszczepienia dwiema dawkami pośród 70, 75 i 80+ latków wynosi 90-94%, od maja ponad 90% zaś poziom podwójnie zaszczepionych w wieku powyzej 50 lat przekroczył 50%.
Raport obejmuje tygodnie od 32 do 35. I w tym okresie widzę na stronie 11, że w grupie 50-54 obiema dawkami zaszczepionych było ok. 82% osób, a w grupie 55-59 ok. 85%. Dlaczego więc ilość zgonów w tej grupie wiekowej (i nie tylko tej) jest większa wśród niezaszczepionych (100 osób) niż u w pełni zaszczepionych (71 osób), tym bardziej skoro osoby niezaszczepione stanowią zdecydowaną mniejszość ? Jakie tutaj fikołki matematyczne trzeba wykonać aby wyszło, że szczepionka nie działa ?
(10-09-2021, 15:39)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Jeżeli ponad 50% czy 90% wposzczególnych przedziałach wiekowych populacji jest w pełni zaszczepiona, a pomimo tego liczba zachorowań, hospitalizacji i zgonów jest alarmująca i i statystycznie znacząco większa niż w grupie niezaszczepionej, to wg mnie wnioski statystyczne i artykuly na których się opierasz, są kontrowersyjne.
Gdyby liczba hospitalizacji i zgonów była w UK alarmująca to mielibyśmy tam twardy lockdown - nic takiego nie widzę. Wręcz przeciwnie, liczba zgonów i hospitalizacji w UK jest wielokrotnie mniejsza niż przy trzeciej fali gdy nie było szczepionki - takie są fakty.
Jeśli zakładamy, że liczby w tym raporcie, który podlinkowałeś są prawdziwe to i słupki, które wkleiłem też są takie. Raport jednoznacznie wskazuje, że obecne szczepionki są skuteczne i zakłada, że dzięki programowi szczepień w UK udało się uniknąć od 108 600 do 116 200 ofiar. Można też sobie spojrzeć na ilość ofiar w trakcie trzeciej i trwającej czwartej fali aby dojść do podobnych wniosków.
(10-09-2021, 15:39)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Jeżeli szczepionki nie zmniejszają śmiertelności a wrecz przeciwnie, zauważyc można pozytywna korelacje inakulacji i zejść śmiertelnych. To śą oficjalne liczby.
To jest oczywista nieprawda - raport, który wkleiłeś wskazuje na coś zupełnie przeciwnego, ale widzę, że dalsza dyskusja nie za bardzo ma sens więc EOD z mojej strony.