03-12-2021, 11:13
(02-12-2021, 11:54)fire_caves napisał(a): Raz, że to tylko wizualizacja. A dwa - owszem, wygląda jak zwykły steelbook. Ale jest tam akurat tyle miejsca, żeby zmieścić tam takie lipne skrzydełko na 2 płyty.To zdjęcie przedstawia steelbook dla płyt DVD. Te steelbooki są wyższe i dlatego możesz w bocznych ściankach umieścić płyty jedna nad drugą tak, że płyta umieszczona wyżej nie zasłania "ośki" płyty umieszonej poniżej. W steelbooku dla BD tak się raczej nie da zrobić - te steelbooki są niższe. Obstawiam, że będą po obu stronach pojedyncze, długie "ośki" i po trzy-cztery płyty na każdej z nich. Tak to jest robione w steelbookach z serialami przykładowo.
Co do zawartości tych zapowiedzianych wydań, to trochę jestem zdziwiony. Zbędne jak dla mnie DVD, open matte na BD. Rozumiem, że to dla fanów, ale ilu się takich znajdzie? Cena jak dla mnie zaporowa, a blaszaków kupuje całkiem sporo. Myślę, że większość potrzebuje po prostu płyty UHD z HDR i zwykłego BD. Standardowe wydanie. No, ewentualnie to samo, ale w steelbooku lub FuturePaku.
niespotykanie spokojny człowiek