12-12-2021, 19:45
Ponieważ rozgorzała dyskusja na temat, kto jest lektorem w wersji rozszerzonej na BD w Steelbooku Studia N, postanowiłem wyciągnąć ze swojej starej kolekcji DVD Terminatora 2 od Vision. Nie jestem znawcą lektorów i nigdy się tym nie interesowałem, bo nie oglądam filmów z tą opcją. Ale mogę potwierdzić (wsłuchałem się w kilku sekwencjach), że lektor na płycie QDVD od Vision, to ten sam lektor co na BD wersja rozszerzona od Studia N w steelbooku. Czyli według informacji w w Filmoskopie dotyczącej wydania Vision z 2004 roku jest to Maciej Gudowski.
Menu wersji rozszerzonej BD ma dodatkowe Extras (bardzo skromne). Poniżej zdjęcia:
1.QDVD Vision
oraz
2. menu dodatków wersji rozszerzonej BD od Studia N
3. menu opcji językowych wersji rozszerzonej od Studia N.
Pomimo tych błędów i wpadek ja jestem zadowolony i doceniam, że ktoś w Polsce wydał Terminatora 2 na UHD. Mogliśmy przecież nie mieć w ogóle wydania UHD z polską wersją.
Najbardziej brakuje mi wersji rozszerzonej na UHD albo chociaż porządnego transferu na BD tej wersji. Może kiedyś...
Menu wersji rozszerzonej BD ma dodatkowe Extras (bardzo skromne). Poniżej zdjęcia:
1.QDVD Vision
oraz
2. menu dodatków wersji rozszerzonej BD od Studia N
3. menu opcji językowych wersji rozszerzonej od Studia N.
Pomimo tych błędów i wpadek ja jestem zadowolony i doceniam, że ktoś w Polsce wydał Terminatora 2 na UHD. Mogliśmy przecież nie mieć w ogóle wydania UHD z polską wersją.
Najbardziej brakuje mi wersji rozszerzonej na UHD albo chociaż porządnego transferu na BD tej wersji. Może kiedyś...