Cytat:ile czasu by ci zajęło zrobienie kadrowania 1.78:1 -> 2.40:1tyle ile jest klatek IMAX tyle musisz dla każdej klatki wybrać kadr i potem resize, crop addborders potem całość wrzucasz do x264 i kodujesz jak masz chęć (lub nie masz bo sam już nie wiem raz piszerz że tak raz że nie)
Cytat:Serio, przyjrzyj się jeszcze raz temu, co wrzuciłeś Smilenie ma tu kadrowania więc nie wiem o co ci chodzi?? jedynie masz ściśnięcie obrazu w pionie (dlatego pisałem ci masz czas to kadruj nie to nie narzekaj)
Cytat:Ale przyciąć można na różne sposoby. Możesz po prostu uciąć dół i górę [ŹLE] albo z każdego ujęcia wybrać to, co rzeczywiście powinno zostać [DOBRZE], czasami "przesuwając kamerę" gdy w trakcie danego ujęcia istotny element przesunie się z dołu w górę czy odwrotnie.wtedy przycinasz boki
Cytat:Spytam jeszcze raz: ile czasu by ci zajęło zrobienie kadrowania 1.78:1 -> 2.40:1 do całego filmu? (nie licząc tego co komp robi sam)przelicz sekundy IMAX pomnóż w zaokrągleniu przez 24 to dostaniesz odpowiedź