23-04-2015, 12:39
Nie wiem jak to jest w TDK bo ten zmienny AR mi w nim nie przeszkadza, ale TDKR i Interstellar oglądałem z aktywnym cropem (tyle samo ucięta góra i dół) dla scen IMAX aby uzyskać stałe 2.40:1 i poza kilkoma momentami nie miałem wrażenia aby z kadrowaniem coś było nie tak. Oczywiście nie jest to optymalne rozwiązanie, ale na przekadrowanie scena po scenie brak mi czasu 
MiMiK -> za skrypcik dziękuję. Podoba mi się ten filtr BlindDeHalo3 jak maskuje obecność EE, chociaż za bardzo rozmiękcza obraz jak na mój gust. Ale może uda się nieco ujarzmić jego siłę działania...
Jako, że odtwarzam na HTPC to ja takie rzeczy robię sobie w locie bez potrzeby rekompresji obrazu (ffdshow zakładka Avisynth).

MiMiK -> za skrypcik dziękuję. Podoba mi się ten filtr BlindDeHalo3 jak maskuje obecność EE, chociaż za bardzo rozmiękcza obraz jak na mój gust. Ale może uda się nieco ujarzmić jego siłę działania...
Cytat:taki projekt avs potem wrzucacie do czegokolwiek co obsługuje kodowanie x264 i finito
Jako, że odtwarzam na HTPC to ja takie rzeczy robię sobie w locie bez potrzeby rekompresji obrazu (ffdshow zakładka Avisynth).